Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΛΑΔΟΥ ΕΛΙΓΜΩΝ


Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΑΓΑΘΩΝΟΣ 78 Τ.Κ. 561 23 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  Α.Φ.Μ. 997742461
ΤΗΛ.- FAX 2314009534 e-mail tanpsey@gmail.com  www.tanpsey.blogspot.gr

Κύριοι

Σας γνωστοποιούμε δια του παρόντος το ελάχιστο πλαίσιο ευθύνης και αναφοράς το οποίο δυστυχώς ο πρόσφατος νομοθέτης αγνόησε παντελώς και ένταξε τον κλάδο Ελιγμών στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο κλάδος Ελιγμών όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι του Ο.Σ.Ε. έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του μισθού τους που ξεπερνούν το 45% .
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένες καταστάσεις που αφορούν τον κλάδο Ελιγμών.

ΩΡΑΡΙΟ
Ο κλάδος Ελιγμών ( κλειδούχοι ) εργάζονται όλο το 24ωρο αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες ( βροχές – χιόνια – καύσωνα ) με αποτέλεσμα την καταπόνηση της υγείας τους .

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
 Ετοιμάζουν τις αμαξοστοιχίες λύνοντας και δένοντας βαγόνια μεταξύ τους με άμεσο κίνδυνο ατυχήματος ανά πάσα στιγμή. Εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες όπως ανώμαλα εδάφη, σκύρα, νερά, χιόνια , λάσπες, για να είναι οι αμαξοστοιχίες έτοιμες σε καθορισμένο χρόνο χωρίς καθυστέρηση.
Εργάζονται κάτω από ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο 25.000 Volt το οποίο ανά πάσα στιγμή και από λάθος άλλου παράγοντα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.
Υπάρχουν πάρα πολλά ατυχήματ6α στο κλάδο Ελιγμών με ποσοστό 30% με 40% είναι θανατηφόρα και τα υπόλοιπα με ακρωτηριασμούς άκρων.

ΚΥΡΙΟΙ
Ο κλειδούχος εργάζεται συνέχεια  όλο το εικοσιτετράωρο – αργίες – εορτές, εξασφαλίζοντας όλες της αμαξοστοιχίες εμπορικές και επιβατικές.
Καλύπτει της κενές θέσης που υπάρχουν μετά από της υποχρεωτικές μετατάξεις που υπέστη ο κλάδος τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται τα ρεπό από μήνα σε μήνα καθώς και η άδεια του.

 Δια αυτά λοιπών είναι καθήκον είναι καθήκον της πολιτείας να απαλλάξει τον κλάδο Ελιγμών από το ενιαίο μισθολόγιο.    


Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΥΘΗΜΗΣ Ε.                                                                          ΠΟΜΑΚΗΣ Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου